21 Kasım 2014 Cuma

Bir çatı katı dairesinin bu kadar keyifli olabileceğini düşünen olmuşmudur...


Çatı katı apartman daireleri her daim problemli olarak algılanır ve uzak durulur. Çatı katı daireler her ne kadar sevimli ve kendilerine özgü bir cazibeye sahip olsalar da, örneğin eğimli tavan gibi yapısal farklılıkları genellikle insanlar tarafından bu evleri dekore etmeyi zorlaştırıcı dezavantajlar olarak algılanmaktadır.
Eğimli tavan, bir odayı küçük gösterir ve duvarların kullanım alanını sınırlar. Ancak camla kaplı bir gökyüzü tavanı, içeriye muhteşem bir doğal ışığın girmesini sağlayacak ve geceleri de yıldızların izlenebileceği ultra romantik bir atmosfer yaratacaktır.
Bu yazımızda örnek ev olarak size sunduğumuz mekân da, bir çatı katının doğru dekore edildiği takdirde ne kadar kullanışlı bir yaşam alanına dönüşebileceğinin güzel bir örneğini oluşturmaktadır.
Bu davetkâr çatı katı dairesinde duvarların bir bölümü derin sağlaması açısından dekorasyona uygun toprak tonlarına uygun boyanırken kalan kısım ve tavanların tümü beyaza boyanmıştır. Pencerelerden süzülen ışık hüzmeleri, beyaz duvar ve tavanlarla buluşunca ortaya son derece ferah, geniş ve aydınlık duran bir mekân çıkmaktadır.
Bu etki, evin mobilya ve eşyalarında sert tonlar tercih edilerek arttırılmış ve ışığın adeta evin dört bir yanına devamlılığı sağlanmıştır. Beyaz aslında soğuk bir renktir ama bu çatı dairesi, fark edersiniz ki  beyaz ve soft tonların aksine sert tonlar kullanımasına rağmen son derece sevimli ve davetkâr bir görünüme sahiptir.
Bu cazip atmosfer ise renkli dekoratif objeler, doğru yer döşemesinin seçilmiş olması, kapı ve camların yapısı sayesinde tüm bu detayların mekana adeta hayat vermesiyle elde edilmiştir.
Çatı katı dairemiz bir de hoşça vakit geçirilebilecek orta ölçekli bir balkona sahiptir. Rahatlatıcı ve ferah bir şehir panoramasına bakan balkon alanı, evin geri kalanına göre daha sıcak bir renk paleti ile dekore edilmiştir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder