21 Kasım 2014 Cuma

Bu sene mutfak tasarım trendleri...

Siz de benim gibi bir örnek aynı tornadan çıkmış gibi duran ankastrelerle kaplı mutfakları sevmiyorsanız, bu yılın trendlerine bayılacaksınız. 2014 senesi mutfağınıza karakterli bir hava katabileceğiniz dekorasyon açısından alternatif fikirlerle dolu yaratıcı bir sene olacak!
Mutfakta çokta alışık olmadığımız ışıklandırmalar, doğal materyaller, simsiyah mutfak dolapları gibi farklı ve çarpıcı ama bir o kadar da stil sahibi fikirlerle dolu yeni bir tasarım yılı bizleri bekliyor.

1.Pirinç,eskitilmiş altın veya siyah tonlarda armaturler
Krom, nikel ve paslanmaz çelik artık mutfakta kullanılması popüler metaller arasında ye almıyor. Bunlar yerine bu sene daha sıcak metaller; demir ve grafite gibi malzemelerden oluşan eşyalar popüler olacak. Pirinçten yapılan davlumbazları mermerle kaplı bir duvar önünde düşünün, oldukça sofistike ve prestijli bir görünüm oluşturduklarını görünce şaşıracaksınız.




2.Mutfaklarda yeni bir soluk aplik aydınlatmalar

Artık dolap içlerine gizlenen minik aydınlatmalar yerine ışığı nereye istiyorsanız ışığa nerede ihtiyacınız varsa direkt olarak oraya yansıtabilecek güçlü aplikler aydınlatma konusunda mutfağa hâkim oluyor. Pirinç kaplama nostaljik esintili aplikler, genel doğal taş ve malzeme trendi ile birlikte hoş bir uyum sergiliyor.



3.Çok sık görmeye başlayacağımız doğal taşlar

2014 senesi mutfak tasarımlarında duvarlar doğal materyallerle kaplanıyor. Tuğla, ahşap kaplama ve doğal taş kaplama duvarları artık sık sık mutfaklarda göreceğiz. Tüm duvarınızı kaplatmak istemiyorsanız doğal malzemelerden raf sistemleri oluşturabilir ve bir duvarı zenginleştirebilirsiniz.



4.Mobilya görünümlü dolap kaplamaları

Eşyaların bir türlü dolap içlerine sığmadığı, ölçülerin birbirini tutmadığı eski mutfaklar artık geride kaldı. 2014 mutfak tasarım trendlerinde mutfağa bir sanat eseri muamelesi yapılıyor ve elbette mutfak dolapları da bu sanat eseri mekânın mihenk taşı konumundalar. Dolapların dış yüzeyleri süslü dolap kapağı formatında kaplama kapaklarla tamamlanıyor, böylece mutfak dolapları yalnızca dolap olmaktan çıkıyor ve dekorasyonun ana parçası hâline getiriliyorlar.



5.Alışkın olduğumuzun dışında doğal arka fonlar

Bu sene gerçekten de doğal taşlar ve malzemeler çok popüler hatta bu materyalleri büyük yüzeylerde kullanmak daha da trendy bir mutfağa sahip olunmasını sağlayacaktır. Mermer veya kireç taşı ile kaplı bir mutfak duvarı, sanat eseri gibi bir görünüm yaratarak mutfaklarımıza otantik bir atmosferi de beraberinde getirecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder