22 Kasım 2014 Cumartesi

İste size mekanlari ikiyi bölmenin püf noktalari






Eviniz açık planlı büyük bir ev de olsa, nohut oda bakla sofa minicik bir ev de, ev sahibine özel kişisel alanlar her daim lazımdır!
Mekânı yaratıcı bir şekilde bölümleyebileceğiniz bu fikirler sayesinde siz de evinizde kendinize özel alanlar yaratabilirsiniz!

mekanı ikiye bölmenin yolları - salonu bölme

Mobilyaların düzenlenmesi

Büyük bir odadaki boşluğu gidermek için eşyaları duvar kenarlarına dizmektense odanın ortasına yerleştirin. Büyük mobilyalarınızı alana göre akıllıca yerleştirin ama büfenizi odanın ortasına koymaktan ve alanı böylelikle ikiye bölmekten de çekinmeyin!
Büyük hacim kaplayan mobilyaları benzer renk tonlarında seçin böylece bir grup halinde uyumlu bir şekilde durur, tek tek ilgi çekmez ve alanı domine etmezler.
Ayrıca büyük mobilyaların etrafında her zaman boş bir alan kalmasına özen gösterin yoksa eviniz gereksiz bir kalabalıklar diyarına dönüşmüş gibi görünebilir.

mekanı ikiye bölmenin yolları - salonu bölme

Işıklandırma

Farklı ışıklandırma seçenekleriyle, bir oda içerisinde farklı iki alan yaratabilirsiniz.
Dekoratif lambalar ve mumlar yumuşak ve hafif bir ışık yayarken, avizeler bulundukları alanda tasarım itibarıyla gösterişli bir etki yaratır ayrıca güçlü bir ışıklandırmayla ilgiyi aydınlattıkları alana çekerler.

mekanı ikiye bölmenin yolları - salonu bölme

Halılar

Halılar da bir alanı bölmeye yarayan önemli dekoratif araçlardır. Mobilya gruplarınızın altını çizecek şekilde yerleştirilen halılar odanın bölümlerini belirginleştirir ve mekânı daha fazla vurgular.
Ayrıca halılar, genel olarak her alana daha sıcak ve konforlu bir hava katar.

mekanı ikiye bölmenin yolları - kitaplıkla salonu bölme

Kitaplıklar

Kitaplıklar bir odayı ikiye bölmeyi sağlayan en kullanışlı mobilyaların başında gelir.
Çift taraflı bir kitaplık sayesinde yaratmak istediğiniz iki alan arasında yapay bir duvar etkisi yaratabilir; kitaplığın bir yüzünü kitaplarla doldurup bir de ahşap merdiven dayayarak kütüphane etkisi yaratırken diğer yüzüne ise eşya depolamakta kullandığınız sevimli kutuları yerleştirebilirsiniz.

mekanı ikiye bölmenin yolları - yatak odasını perde ile bölme

Perdeler

Bir oda içerisinde iki farklı mekân yaratmanın en pratik yollarından biri de bölmek istediğiniz alanların orta noktasına tavandan aşağıya kadar uzayan dikkat çekici özel bir tasarıma ve kumaşa sahip şık bir perde asmaktır.

mekanı ikiye bölmenin yolları - salonu paravan ile bölme

Pravanlar

Odayı geçici bir süre için böleyim, eşya taşıma sıkıntım minimumda olsun ve pratik bir şekilde halledeyim diyenlere ise nostaljik bir dekorasyon fikri olan paravanları öneriyoruz.
Birbirinden hoş desen ve renkte paravan bulmak artık mümkün çünkü günümüzde nostaljik ögeler çok rağbet görüyor ama düz bir paravan alıp gönlünüze göre boya ve kumaşlarla da renklendirebilir ve özgün bir hâle getirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder