22 Kasım 2014 Cumartesi

Yatak odanizda 1920 esintileri...



Ben film izlerken mekanların dekorasyonuna ve iç mimarisine dikkat ederim. Hele de dönem filmleri ise iş daha keyifli bir hale gelir. Çünkü o döneme ait şeyleri gözlemleyebilme olanağına sahip olmuş olurum. Klasikler arasına girmiş  The Great Gatsby romanı; Baz Luhrmann’ın yönettiği, Leonardo Di Caprio’nun başrolünde oynadığı büyüleyici bir film hâlinde günümüzde sayfalardan sinema perdesine aktarıldı ve bu ışıltılı film, sizi 1920′lerin ihtişamlı dünyasına götürüyor…
İşte size 1920'lere ait bir yatak odasına nasıl sahip olabileceğinizle ilgili bir kaç ipucu ....

aynali mobilyalar dresuar - the great gatsby ev stili home style

Aynalı mobilyalar

Aynalı mobilyalar Jay Gatsby’nin evinde bolca yer alıyordu. Siz de yatak odanızdan başlayarak evinizde aynalı mobilyalara daha çok yer vererek hem daha aydınlık hem de daha lüks ve ışıltılı bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.
Bu bir konsol olabilir, dresuar olabilir, çekmece bile olabilir.

siyah pullu kırlent - gatsby home style, ev stili

İpek kumaşlar

1920′li yıllarda ipek ve saten gibi parlak kumaşların ev dekorasyonunda kullanılması oldukça popülerdi.
Çevresine ışıltı yayan ve dokununca hoş bir his yaratan bu özel kumaşlarla şık ve sevimli yastıklar yaratabilir ve bir anda evinize Hollywood yaşantısının göz alıcılığını getirebilirsiniz.

lake siyah konsol, lazzoni, gatsby home style, ev stili

Lake mobilyalar

Lake mobilyalar ve ışıltıyı daha çok yayan aynalar evinizde lüks, ihtişamlı ve zengin bir hava yaratacaktır. Hem nostaljik hem de gösterişli bir atmosfer yaratmak için salonunuzun bir köşesine lakenin kaliteli dokusuna sahip büyük bir sandık yerleştirebilirsiniz.


geometrik desenli duvar kağıdı, gatsby home style, ev stili

Geometrik şekilller

1920′lerin en ayırt edici stil ögelerinden biri de, geometrik desenlerin hem tekstil ürünlerinde hem de iç mimaride bolca kullanılmasıdır. Geometrik desenli perde ve koltuk kılıfları hatta duvar kâğıdı veya yer karoları ile evinize geometrik desenlerin büyüsünü kolaylıkla getirebilirsiniz.


kristal sarkıt avize gatsby, ev stili, home style

Göz alıcı ve romantik aydınlatmalar

Hiçbir aksesuar bir ortamı ışıltılı ve göz alıcı kılma konusunda, nostaljik taşlı avizelerle yarışamaz. Ancak aman dikkat; bu gösterişli avizeler tek başlarına her ne kadar muhteşem bir güzelliğe sahip gibi görünüyorlarsa da, yine de asıldıkları mekânın dekorasyonu ile örtüşmeleri gerekir yoksa uyumsuz bir dekorasyona sahip olabilirsiniz.
Dolayısı ile böyle bir avize satın aldıktan sonra, mutlaka onu diğer dekoratif aksesuarlarla desteklemeyi ihmal etmeyin! Duvar aydınlatması olarak satılan çevresi ferforje süslemelerle bezeli şamdan stilindeki duvar lambaları da, 1920′lerin stili ile oldukça örtüşmektedir.


cam biblo, kristal kuğu, gatsby ev stili, home style

Cam aksesuarlar

Şayet evinizde komplike ve büyük değişiklikler yapmayı düşünmüyorsanız, cam aksesuarlar aracılığıyla da 1920′lerin göz alıcı stilini evinize taşımanız mümkün.
Banyonuza veya makyaj masanıza renkli cam parfüm şişeleri, nostaljik tasarımlı vazo ve mumluklar yerleştirerek ışıltılı ve lüks bir görünüm elde edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder